Shrnutí

12.01.2012 18:37

Shrnutí:

    O Kypru jsem do té doby moc nevěděl, snad jen co se týče novodobých dějin a že se tam jezdí hlavně kvůli plážím. Tak proč tam jet? Naše láska k cestování po ostrovech a levné tarify nás nás sem zavedli:) Zejména právě levné letenky způsobily, že jsme se tu ocitli v únoru, což se nezdálo být špatnou volbou, protože jsme zde byli prakticky sami. Důležité je si tu cestu vždy odůvodnit:)

    Začnu netradičně a to Vídní. Je to ostuda, ale v ní jsem byl poprvé. Vídeň je opravdu hezká, ale chybí ji určité kouzlo. Možná to bylo tou nocí na nábřeží a následný dnem, kdy jsme chodili vymrzlí po památkách.

    Po kypru jsme cestovali jsme skoro 14 dní a myslím, že vyjma turecké části jsme viděli to nejzajímavější. Vše šlo stopem, zkoušeli jsme to i do hor, ale byli jsme přinuceni si půjčit na pár dní auto a bohužel zde se právě zima projevila v celé své kráse a byli jsme je nuceni projet rychleji. Na poloostrově Akamas jsme zažili jednu z těch nocí, kdy si člověk přeje at je ráno. Celkově je Kypr docela zajímavý, ale není to žádné must see,myslím, že třeba Kréta či Sicilie budou na tom vcelku obdobně. Kypr asi nádále bude pro mě symbolem plážové turistiky, spíš se tento ostrov hodí na hvězdicové výlety, protože je odevšad autem to kousek.