Shrnutí

06.11.2012 15:22

23 000 kilometrů letadlem

280 kilometrů autem

100 kilometrů vlakem

33 shodin strávených v letadle

6 letů

4 dny

2 země

To je jen hrubý výčet tohoto specifického výletu. Během prodlouženého víkendu jsme navštívili sever, jih Itálie i vzdálené Japonsko. Spali jsme tři noci na letištích a jednu noc v letadle. No nezní to lákavě?:)

Cestu jsme začali každý zvlášt, ja přijel do Milána dříve a dal si svůj soukromý highlight výletu, slavné San Siro. Poté následovala společná prohlídka Milána, zvláště hledání čehokoliv levnějšího k snědku ve večerních hodinách bude nezapomenutelné. Miláno jako město příjemně překvapilo - má mnohem více historických zajímavostí, než bych očekával a i všudypřítomný modní feeling města nebyl tentokrát na škodu. Jelikož jsme v Japonsku měli jen sedm hodin, zarezervovali jsme si soukromou tour a rozhodně jsme nelitovali. Viděli jsme chrám Shinshoji, několik svatyní, navštívili jsme farmářský dům, následně i celý skanzen a projeli jsme se místní krajinou. Nedokážu si představit lépe strávený čas co jsme měli. V Bari jsme naopak měli mnoho času, tak došlo na tradiční půjčení auta. Velmi příjemně překvapili všechny navštívená místa, snad jen Matera zůstala za velkým očekáváním.

Za čtyři dny jsme viděli maximum,dlouho se mi nestalo, že jsem viděl tolik zajímavých věcí v tak krátkém čase. Tento výlet pro svoji specifičnost nebudu hodnotit, ale bude mít vždy přední míst v našich cestovatelských vzpomínkách:)