Shrnutí

05.05.2016 12:44

    Tento nápad na výlet do Kuvajtu vzinkl ihned po otevření Kuvajtu turistům v podobě víz on arrival. Našli celkem levné letenky s TK s odletem z Mnichova, čisté dva dny pobytu plus cesta.

    Jak začít popisovat to, co nejde plnohodnotně vylíčit. Za dva dny jsme zažili v Kuvajtu zážitků, z nihž většinu z budeme citovat při zábavných historkách z cest na prvních místech. Tento výlet byl tak nepopsatelný. Už na základní škole nás učili, že '-' a '-' je '+'. Zde bylo tolik mínusů, že nakonec tento výlet vyzněl úžasně. Už po příletu se absolutně pokazilo vše co mohlo, naštěstí ale právě takovým způsobem, že to zas tolik neprudilo..žádně rozbité auto, žádné okradení..jen hromada vtipných negativních příhod. Dlouhé vyřizování auta a víz..čert to vem..hned dvě hodiny na to vzbuzení policajtama..stává se občas. Ale už na Wafra farms jsme pochopili, že to co bylo v Kuvajtu jako turist sight, tak je znouzectnost. Projeli jsme tedy farmy, které byli skleníky, hledali jsme jedinou pevnost v Kuvajtu o nihž ani místní nevěděli, objevili jsme zašlou slávu Kuvajtských věží, oil muzeum které se teprve staví, ferry na ostrov který automaticky odjíždí o hodinu dřív..v podstatě každé místo, které jsme navštívíli tak bylo špatně..buď vůbec neexistovalo, nebo bylo tak zoufalé, že cokoliv vedle něj mělo stejnou turistickou hodnotu. Shodli jsme se, že jsme na území cca 200x150km nenašli ani jedno místo, které by aspoň trošku bylo zajímavé. Když k tomu připočtu nemožnost koupaní, déšt v noci, drahé jídlo, tak už to začíná být vtipné..nejvtipnější je, že na tak malém území tohoto ropného giganta, jsme nenalezli ani jednu možnost vyfotit u náznaků ropného průmyslu..nepochopím. Po čase při správné posádce to přijde neuvěřitelně vtipné, že vlastně nebyla jediná věc co se na tomto výletu podařila a právě proto na něj budu hrozně rád vzpomínat..prostě vysmátý výlet:)

 

     Dávám mu 5 z 10, protože objektivně Kuvajt je daleko nejníže v hodnocení ze všech cest, ale zážitkově zase skoro nejvýše, proto nic neříkající pětka:)