Top SAE

28.02.2012 17:39

TOP SAE

  1. Přejezd pouští Liwa – Al Ain: osobním autem cestou necestou z oázy Liwa k hranicím Saudské Arábie a nejhezčí krajinná scenérie za poslední dva roky (od znovu výhledu na Landmanalaugaru)
  2. Burj Khalifa – jakkoliv jsem myslel, že moderní downtown Dubaje i Dubaj samotná je ještě expresivnější, tak tato stavba je nejen rekordní, ale i krásná.
  3. Sultan Zayed Mosque – pravděpodobně nejhezčí mešita, co jsem viděl. Bombastická v každém směru. Škoda jen, že okolí jí hodně ubírá na atmosféře spirituálního stánku.

Bottom SAE

    Jak už jsme se zmínil, tak souhrnně nemá SAE příliš co nabídnout, ale pokud nebudu generalizovat, tak jsme zde zažil dvě velké zklamání.

    Zejména to bylo hlavní město SAE – Abu Dhabí, které chce konkurovat Dubaji, ale nemá čím. Malé, neživé a nekonzistentní centrum mě absolutně zklamalo. Hatta Pools – z těch málo přírodních zajímavostí jsem zrovna vkládal největší naděje do Hatta pools, ale bohužel bylo málo vody a hlavně tato „oáza“ byla jednou velkou skládkou.        

    Toto byli dvě velká zklamání, z ostatních bych například jen zmínil, že město Al Ain taktéž zůstalo za svoji pravděpodobně uměle vybudovanou pověstí.